ERKKI MAKKONEN


valokuvaaja
Stacks Image 87
Olen freelance -valokuvaaja Joensuusta. Koulutukseltani olen biologi, mutta tutkijan työ vaihtui jo varhaisessa vaiheessa valokuvaajan ammatiksi.

Valokuvaajana olen mitä suurimmassa määrin esteetikko, mikä näkyy selvästi kuvatuotannossani. Suhtaudun työhöni intohimoisesti ja tunnen vahvaa viehtymystä kuvalliseen ilmaisuun ja tarinankerrontaan. Suomalainen luonto vuodenaikoineen on aina ollut minulle suuri inspiraation lähde. Myös musiikki ja elokuvat vaikuttavat suuresti työhöni kuvaajana.

Vuosien saatossa valokuviani on julkaistu laajalti lehdissä, kirjoissa, mainoksissa, kalentereissa, julisteissa sekä sähköisessä mediassa niin Suomessa kuin ulkomailla. Teen myös toimittajan hommia ja kirjoitan luonto- ja tiedejuttuja aikakaus- ja sanomalehtiin.

Parhaillaan on työn alla mittava, "Tarinoita taigalta" -nimeä kantava valokuvausprojekti, joka kertoo pohjoisten kansojen taruista, myyteistä, uskomuksista ja kansanperinteestä kuvin ja sanoin.

Välillä jätän kuvaukset vähemmälle ja suuntaan puutarhatöiden ja viherrakentamisen pariin. Kesä täyttyy kirsikkapuiden ja kärhöjen istutuksesta, ruusujen tuoksusta, kasvimaan mullasta, kesäkukkien hehkeistä väreistä ja kivien pyörittelystä.
Stacks Image 192
© 2015 Erkki Makkonen/web design: Erkki Makkonen